همه چیز درباره اوریون در بزرگسالی و کودکی

همه چیز درباره اوریون در بزرگسالی و کودکی

اوریون ,همه چیز درباره اوریون در بزرگسالی و کودکی و عوارض خطرناک و راه های درمان را در مجله شبونه بخوانید.مطالب پزشکی

اوریون و همه چیز درباره اوریون در بزرگسالی و کودکی

این بیماری عوارض زیادی دارد و اکثر مردم این سوالات را می پرسند که آیا ابتلا به بیماری باعث عقیم شدن پسران در آینده می شود یا خیر و و اینکه در طول درمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک فایده ای دارد یا نه.
با ما در مجله شبونه همراه باشید تا پاسخ همه این سوالات را دریافت کنید.

اوریون و همه چیز درباره اوریون در بزرگسالی و کودکی

عامل بیماری اوریون و روش سرایت آن

ویروس این بیماری از خانواده ویروس بیماری های مثل سرخک و شبه آنفلوآنزا است اما علائم و عوارض کاملا متفاوتی دارند.
این ویروس از طریق تماس با ترشحات آلوده تنفسی به افراد سالم منتقل می شود. ویروس در ترشحات بزاق افراد آلوده از هفت روز پیش از شروع تورم غدد بزاقی ویروس وجود دارد، حداکثر سرایت ویروس از افراد بیمار یا دچار عفونت بی علامت، از حدود دو روز قبل از تورم غده بزاقی بناگوشی (پاروتید) تا پنج روز بعد از شروع تورم پاروتید است.

حتی تا زمانی که تورم غده بزاقی کاملا فروکش نکرده باشد، خطر سرایت به دیگران وجود دارد. برای همین بیشتر بچه های همسن و همبازی با هم مبتلا می شوند.

سن ابتلا به ویروس اوریون

این بیماری در هر سنی می تواند ایجاد شود، ولی شایع ترین سن بروز آن در کودکان 2 تا 12 ساله است .

علائم بیماری اوریون

این بیماری معمولا با علائمی مثل التهاب ، تورم و درد غدد پاروتید بروز می کند، به طوری که غدد هنگام لمس سفت هستند و دردشان با جویدن یا بلع تشدید می شود.

این علائم اوریون بی عارضه است، اما نوع عارضه دار آن با علائمی مثل تب، سردرد، گلودرد، تورم دردناک بیضه ها (پسرها)، درد شکم (دختران) و… همراه خواهد بود.

کودک پس از ابتلا به آن ، نسبت به آن مصونیت مادام العمر پیدا می کند، اما تا اتمام دوره سرایت بیماری (حدود 9 روز پس از شروع درد) نباید به مدرسه برود.

عوارض بیماری اوریون در بزرگسالی

هر چند این بیماری درصد بسیار کمی از افراد بالغ را مبتلا می کند، اما نباید از عوارض نادر آن مثل ناشنوایی یک طرفه، از دست دادن دائمی شنوایی و ورم لوزالمعده غافل شد. حتی اگر تورم لوزالمعده ایجاد شود، بیمار در نهایت به دیابت مبتلا می شود.

از طرفی باید بدانید تورم بیضه که می تواند ناباروری ایجاد کند و همچنین تورم تخمدان که مشکلات خاص خود را به همراه دارد از جمله عوارض خطرناک بیماری به حساب می آید.

بنابراین در صورت بروز علائمی مشابه را در هر سنی، باید به پزشک مراجعه کنید و تحت معاینه و درمان قرار بگیرید.

درصد خطرناکی اوریون

این ویروس روی برخی بافت ها و اعضای بدن اثر می گذارد که از همه مهم تر التهاب سیستم عصبی (که به شکل مننژیت چرکی، اما خوش خیم بروز می کند)، تورم لوزالمعده، التهاب گوش داخلی و التهاب بیضه یا تخمدان هاست، اما معمولا در بیشتر موارد بدون عارضه خاص پایان می یابد.
در بیشتر مواقع بدون ایجاد مشکل خاصی بهبود می یابد، اما در صورت بازگشت تب، بروز سردرد، درد گردن، استفراغ، دردشکم، تغییر رنگ ادرار، درد ناحیه کشاله ران، تورم یا درد بیضه ها، سرگیجه، وزوزگوش و کاهش شنوایی، کودک باید دوباره توسط پزشک معاینه شود.
دو سوم موارد این بیماری معمولا با بزرگی و ورم ناحیه بناگوشی یک طرف شروع می شود که بعد از حدود 24 ساعت علایم دیگری مثل تب، سردرد، بی قراری، بی اشتهایی و گوش درد نیز اضافه می شوند.

و یا ممکن است باعث ورم پانکراس (پانکراتیت) یا مننژیت و یا ورم و التهاب بیضه (اورکیت) شود.

یکی از عوارض آن برای پسران، عقیمی است.

یک چهارم بیماران مذکر بالغ مبتلا به اوریون دچار اورکیت می شوند که در موارد بسیار اندکی هر دو بیضه گرفتار می شوند که در چنین صورتی ممکن است منجر به عقیمی شود.

عارضه خطرناک ولی کم در بیماری اوریون از دست دادن دائمی شنوایی است که معمولا فقط یک گوش را درگیر می کند. این کاهش شنوایی به طور ناگهانی شروع شده و با سرگیجه، وزوز گوش، عدم تعادل و استفراغ همراه است.

ویروس اوریون از چند روز قبل از تورم بناگوش تا دو هفته بعد ازآن در بزاق فرد مبتلا وجود دارد. لذا قبل از بروز تورم نیز فرد بیمار می تواند افراد سالم را مبتلا کند.

ارتباط اوریون و ناباروری

درگیری بیضه ها در پسربچه ها قبل از سنین نوجوانی بسیار کم بوده و تورم هم معمولا یک طرفه است و با کمی استراحت و مصرف مسکن برطرف می شود.

بهترین راه جلوگیری از بیماری اوریون، تزریق واکسن است که باید از سوی والدین جدی گرفته شود

تشخیص صحیح اوریون

گاهی عفونت حلق یا گوش، آبسه های مختلف مثل آبسه های شدید دندان، سنگ غده بزاقی یا عوارض برخی داروها باعث بزرگ شدن غدد بزاقی می شوند و ممکن است به اشتباه اوریون تشخیص داده شوند. بنابراین با بروز هر گونه تورم در ناحیه گلو و در نهایت برای تشخیص اوریون، حتما به پزشک مراجعه کنید.

بهترین روش درمان اوریون

در بیشتر مواقع بیماری اوریون مانند سرماخوردگی های خفیف، بدون دخالت دارویی خاصی درمان می شود، اما گاهی اوقات پزشک علاوه بر استراحت، مصرف تب بر و مسکن را توصیه می کند. همچنین والدین نباید به طور خودسرانه به کودک آنتی بیوتیک بدهند چون نه تنها بی فایده است، بلکه مقاومت بدن نسبت به این دارو را افزایش می دهد و در صورتی که کودک در آینده نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشد، دارو کارایی لازم را نخواهد داشت.

از طرفی پرهیز غذایی خاصی لازم نیست، اما بهتر است غذاها یا آبمیوه های ترش در این دوره مصرف نشود. استفاده از کمپرس گرم یا سرد هم بسته به تشخیص پزشک می تواند شدت درد را کاهش دهد.

پیشگیری از اوریون

واکسن اوریون همراه با واکسن سرخک و سرخجه در مجموعه ای به نام MMR به کودکان تزریق می شود.

به همین دلیل هم بهترین راه کنترل بیماری اوریون تزریق واکسن است که باید از سوی والدین جدی گرفته شود، اما پیشگیری دیگری به دلیل دوره نهفتگی بیماری مطرح نیست.

بهار و زمستان فصل ابتلا به اوریون

بهار و زمستان دو فصلی هستند که بیشترین ابتلا را به اوریون دارند.

✅ لینک این صفحه برای ارسال به دوستان:

❤️ثبت بیوگرافی شما یا کسب و کارتان در گوگل❤️ آیا شما هم میخواهید بیوگرافی تان یا کسب و کارتان در گوگل ثبت شود؟ اینجا را ضربه بزنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *